Doi tineri din Sălaj s-au ales cu dosare penale, după ce au fost depistați la volan, zilele trecute, unul beat, celălalt fără permis. Un al treilea are și el probleme din cauză că și-a încredințat mașina unei persoane fără permis.

 

Chiar dacă nu are de foarte multă vreme permis de conducere, duminică, un tânăr de 19 ani a avut curaj să urce la volan după ce a băut zdravăn. A avut însă ghinion, fiindcă l-au oprit în trafic polițiștii din Șimleu Silvaniei.

„La data de 24.01.2021, ora 12:57, un tânăr de 19 ani, din judeţul Sălaj, a fost depistat în trafic de către polițişti, pe strada 22 Decembrie 1989 din Șimleu Silvaniei, în timp ce conducea un autotuturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (alcoolemie de 0.60 mg/l alcool pur, în aerul expirat), motiv  pentru care a fost condus la Spitalul Orașului Șimleu Silvaniei, pentru recoltare de probe biologice.         

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută si sancționată de art.336, alin (1)  din Cod Penal”, a transmis IPJ Sălaj.

 

Luni, a fost depistată la volan o tânără care nu avea permis de conducere. Alături se afla și soțul acesteia, care i-a dat mașina pe mână. La vederea polițiștilor              

„În data de 25.01.2021 în jurul orelor 13:46, poliţiştii rutieri în timp ce se aflau pe raza localității Măeriște, au oprit pentru control un autovehicul înmatriculat în Botoşani întrucât au observat că înainte de a fi oprit, ocupanţii autoturismului s-au schimbat la volan. În urma legitimării s-a constatat faptul că o tânără de 27 ani din Sălaj, a condus autoturismul de la ieșirea din localitatea Moiad până în localitatea Măeriște, unde, la observarea echipajului de poliție a oprit autoturismul, schimbându-se la volan cu soţul ei. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că femeia  nu deține permis de conducere pentru nici o categorie.

În cauză se efectuează cercetări pentru savârșirea infractiunilor  de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prevăzută și pedepsită de art.335 alin.1 din Cod Penal și  ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus de către o persoană pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită  de art. 335, alin. 3 din Cod Penal”, a mai precizat IPJ Sălaj.

Sursa: Realitatea de Salaj