La finalul anului 2018, în România, autoturismele mai vechi de 12 ani reprezentau 66,3 la sută din parcul auto național. Sălajul este județul cu cele mai multe rable. Aproape 81 la sută din totalul automobilelor din Sălaj sunt mai vechi de 12 ani.

Dacă la nivel național, ponderea autoturismelor mai vechi de 12 ani  în totalul autoturismelor ajungea la aproape două treimi, 66,3 la sută, în 35 de județe din țară această pondere era mai mare, la finalul anului 2018, potrivit unei analize realizate de site-ul analizeeconomice.ro.

Județele cu cele mai mari ponderi de rable în parcul de autoturisme erau Sălajul – 80,8 la sută și Mehedinți – 80,4 la sută, acestea fiind singurele județe, unde ponderea depășea, acum trei luni, pragul de 80 la sută.

La polul opus, cu cele mai mici ponderi ale rablelor în parcurile de autoturisme, erau județele Brațov – 64,9 la sută, Argeș – 63,4 la sută, Constanța – 63,3 la sută, Ilfov – 47,9 la sută și capitala – 44,8 la sută.

În ritmul acesta, la finalul acestui an, potrivit statisticii întocmite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, va fi o pondere de 70 la sută a rablelor în parcul național de autoturisme.

Articolul precedentIncendiu cu degajare mare de fum la Sărmășag. Pompierii, la fața locului
Articolul următorBiciclist rănit grav în Gâlgău