Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj, a găzduit azi, 12 decembrie, masa rotundă „Sănătatea, bunul cel mai de preţ din toate timpurile” – Evoluţia istorică a organizării sanitare româneşti. 

Evenimentul a fost organizat de Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, cu sprijinul Direcţiei Judeţene Sălaj a Arhivelor Naţionale.

Printre cei prezenți s-au numărat prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, alături de subprefectul Vegh Alexandru, potrivit unei informări a Prefecturii. „Prefectul Florin Florian a precizat, în expunerea sa, că sistemul sanitar din Sălaj a cunoscut o dezvoltare impresionantă în ultimii ani, prin implicarea autorităților, ONG-urilor și chiar a voluntarilor”, se precizează în sursa citată.  Astfel, Zalău are astăzi unul din cele mai moderne spitale din țară, prin preluarea în 2010 a managementului instituţiei de către Consiliului Județean Sălaj, dar și un Centru pentru Boli Rare – unic la nivel național și Centrul pentru Recuperarea, Tratament şi Îngrijire „Acasă”.

De asemenea, în judeţ funcţionează cinci centre de permanență, la Zalău, Cehu Silvaniei, Crasna, Hida și, începând de sâmbătă, la Șimișna.

Articolul precedentLa Zalău, începe cel mai mare festival de teatru din județul Sălaj
Articolul următorCopiii din Ansamblul ”Barcăul” au colindat pentru toată țara