194 de comune din cele 660 alese vor beneficia de cadastrare integral din fonduri europene. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație. În judeţul Sălaj, beneficiare vor fi şapte comune.

ANCPI a publicat anunţul atât pe SEAP, cât şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, astfel că la licitaţie pot participa şi topografi din afara ţării. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 noiembrie 2018.

Potrivit instituţiei menţionate, achiziţia se desfăşoară pe 36 de loturi şi se va finaliza cu încheiere de acord cadru/lot pentru o perioadă de 24 de luni. Bugetul maxim estimat este de 202.300.056 lei.

Planul ANCPI este să realizeze cadastrul din fonduri europene pentru 660 de comune, adică o suprafaţă de teren de 5,7 milioane de hectare. Valoarea totală a proiectului este 312,9 mil. euro, din care 265,9 mil. euro reprezintă fonduri europene şi 46,9 mil. euro, cofinanţare de la bugetul de stat. Termenul de finalizare a acestor lucrări este anul 2023.

Comunele au fost alese după următoarele criterii: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe şi localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

În lotul județului Sălaj sunt cuprinse comunele: Ileanda, Gîlgău, Zimbor, Năpradea, Românaşi, Simnihaiu Almaşului şi Lozna.

Articolul precedentExerciţiul ”Seism 2018” a continuat şi astăzi: Cutremur de 5,8 grade pe scara Richter în zona Vrancea, resimţit la Bucureşti
Articolul următorAccident grav în municipiul Zalău