Doar trei unități de învățămât din județul Sălaj au primit bani de la Guvern pentru a rezolva problema toaletelor din curte. 

Executivul a aprobat, la sfârșitul lunii trecute, repartizarea sumei de 64, 9 milioane de lei pentru 858 de școli care au toaleta în curte, fără apă și canalizare, cu câteva sute de școli mai puține față de promisiunea făcută de ministrul Educației, Ecaterina Andornescu. „S-a aprobat repartizarea sumei de 64.900 mii lei din transferuri din bugetul de stat către bugetele locale, pentru finanțarea unor lucrări de amenajare a unor grupuri sanitare și asigurarea cu utilități a acestora la unitățile de învățământ preuniversitar de stat”, se precizează în HG nr.363/2019, adoptată la sfârșitul lunii mai.

Sălajului i-a fost alocată suma de 229.000 de lei pentru trei unități de învățământ. Este vorba de Grădinița cu Program Normal nr. 2, sat Mal, comuna Sâg, căreia i-au fost repartizați 89.000 lei, Școala Primară, sat Sântă Mărie, comuna Sânmihaiu Almașului – 70.000 lei și Școala Primară, sat Noțig, comuna Sălățig – 70.000 lei.

Articolul precedentAvertizare meteo! Cod galben de instabilitate atmosferică
Articolul următorAccident rutier pe DN 1F: Trei persoane au fost rănite ușor