De la începutul acestui an, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj au fost depuse 21 de reclamații, din care 11 reclamaţii pentru neplata drepturilor salariale, trei reclamaţii pentru munca fără forme legale, cinci reclamaţii pentru munca suplimentară, munca în timpul repausului săptămânal şi munca în sărbători legale şi două reclamaţii pentru emiterea nelegală a decizei de încetare a contractului de muncă.

Datele au fost prezentate în cadrul şedinţei lunare a Comisiei de Dialog Social, găzduită astăzi, 27 iunie, de Instituţia Prefectului. Printre subiectele de pe ordinea de zi a întâlnirii s-au aflat modificările legislative apărute în legislaţia muncii şi în legislaţia pentru sănătate şi securitate în muncă; neconformităţi constatate ca urmare a controalelor efectuate în domeniul legislatiei muncii, sănătăţii şi securităţii muncii şi situaţia privind accidentele de muncă în judeţul Sălaj, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Potrivit lui Ovidiu Mureşan, inspector adjunct al Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj, ca urmare a sesizărilor înregistrate, s-a procedat la efectuare de acţiuni de control, cuprinzând atât controale inopinate cât şi controale de fond, toate fiind soluţionate.

Din verificările efectuate de inspectorii de muncă, majoritatea aspectelor reclamate s-au confirmat, constatându-se contravenţiile, aplicându-se sancţiuni şi dispunându-se măsuri obligatorii, cu termene concrete de realizare în vederea înlăturării deficienţelor constatate.

Articolul precedentAccident pe drumul E 81, la urcare pe Meses. O persoană a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe
Articolul următorLa Pria, spectacol pentru fiii satului şi iubitorii de folclor