Un exercițiu de simulare cu forțe în teren, realizat de către Detașamentul de pompieri Zalău din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ISU ”Porolissum” Sălaj, în cursul zilei de astăzi -25 aprilie, a creat panică în rândul comercianţilor şi cumpărătorilor aflaţi în Piaţa agroalimentară din centrul Zalăului. Astfel, nu mai puțin de patru autospeciale și zeci de pompieri au ajuns astăzi, la orele amiezii, la hala agroalimentară din centrul orașului pentru a simula stingerea unui incendiu într-un spaţiu public, foarte ”populat”, la oră de vârf.

Potrivit reprezentanţilor ISU Sălaj, scopurile principale ale exerciţiului au urmărit: verificarea capacităţii de intervenţie, a timpului de răspuns, a timpilor de realizare a dispozitivului premergător şi de intervenţie; antrenarea echipelor de căutare-salvare în modul de executare a intervenţiei în cadrul situaţiilor specifice, dar şi antrenamentul servanţilor în condiţii de efort prelungit, în condiţii de pericol iminent, în portul mijloacelor de protecţie individuală.

Articolul precedentÎncep exproprierile pentru realizarea Centurii, tronson II. Proprietarii, aşteptaţi cu documente la primărie
Articolul următorZălăuan, înșelat de doi bărbați din Turda