În primele trei luni ale acestui an, polițiștii cu atribuţii pe linie rutieră au întocmit 57 de doare penale pentru conducere fără permis sau necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul.

Un astfel de caz a fost depistat chiar ieri în localitatea Pustă. „La data de 8 aprilie a.c., ora 19.50, poliţiştii din cadrul Formaţiunii de Ordine Publică Şimleu Silvaniei au oprit pentru control, în localitatea Pustă, un autoturism condus de un bărbat din localitate. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.  A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conform articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Articolul precedentDosar penal pentru furt. Prinşi în timp ce ”colectau” fier vechi din incinta unei platforme industriale
Articolul următorSancționați de jandarmi pentru: ”pescuirea cu cinci undiţe” şi neprezentarea permisului de pescuit