Peste 80 la sută dintre fermierii sălăjeni au primit prima tranșă din subvențiile APIA pe 2019. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai are la dispoziție circa două săptămâni pentru a finaliza campania de avans, fiind de așteptat ca în perioada următoare toți fermierii eligibili pentru această plată să aibă banii în conturi.

Potrivit situației de la APIA, din data de 14 noiembrie, obținută de Agrointeligența – AGROINTEL.RO, numărul total al fermierilor autorizați la plata avansului era de 708.252, ceea ce reprezintă un procent de 88,59 la sută din totalul fermierilor care au solicitat subvenții în acest an.

Cel mai bun procent al plăților la avans îl are în acest moment județul Olt, unde 92,62% la sută dintre fermieri sunt deja autorizați pentru a-și încasa avansul de la APIA – 27.967 fermieri. Cel mai mare număr de fermieri autorizați sunt la Suceava, județ unde numărul fermierilor intrați la avans se apropie de 42.000, din totalul de circa 46.000 care au cerut subvenții la APIA.

În Sălaj, au solicitat subvenții 22.611 fermieri, iar de plata avansului, până în prezent, au beneficiat 18.821 dintre aceștia, ceea ce reprezintă 83,24 la sută.

Cel mai mic procent al plăților era, la data de 14 noiembrie, în județul Covasna, 71,60 la sută, iar cei mai puțini fermieri care au avansul în conturi sunt dintre cei care au depus cererile în București și Ilfov cu 544 de fermieri autorizați, respectiv 1.995.

Articolul precedentHaos la Ministerul Muncii. Ce se întâmplă cu pensiile oamenilor
Articolul următorCreatorii de educație. Cum reușesc niște profesori din România să-și facă elevii să vină cu drag la școală