Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a desfășurat, în ultimele zile, mai multe acțiuni prin care s-a urmărit prevenirea și combaterea cauzelor accidentelor grave. Acestea au fost organizate în perioada 13-17 noiembrie 2019.

„În prima zi a acțiunii, polițiștii au acționat, în special, pentru combaterea neacordării priorității de trecere pietonilor și vehiculelor. Următoarea zi s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, iar în zilele următoare, acțiunea a vizat combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive”, au explicat reprezentanții IPJ Sălaj.

Polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 575 de sancțiuni contravenționale la legislația rutieră (211 au fost pentru viteză neregulamentară, 15 au fost aplicate pietonilor, alte şase bicicliștilor, 325 pentru depășire neregulamentară, şase pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte patru pentru neacordarea priorității vehiculelor, o sancţiune pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar diferenţa au constituit alte abateri). Au fost reținute 29 de permise de conducere și retrase 32 de certificate de înmatriculare.

A scăzut numărul accidentelor

La nivel judeţean, în cele 10 luni ale anului în curs, pe drumurile publice s-au înregistrat 118 accidente (7,81 la sută mai puține față de aceeași perioadă a anului 2018), soldate cu decesul a 21 de persoane (cu 30 la sută  mai puține) și rănirea gravă a altor 32 (cu 3 la sută mai puține).

Articolul precedentAlegeri prezidențiale – turul 2: Astăzi – videoconferință cu prefecții
Articolul următor”Antreprenor la mine-n sat”, la Grădina Botanică din Jibou