Pietonii sunt la fel de indisciplinați ca șoferii. O demonstrează recentele acțiuni ale polițiștilor sălăjeni pentru combaterea indisciplinei pietonale. Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pietonilor, în ultimele două luni. 

În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2019, polițiștii au acționat, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul de Politie Județean Sălaj, în urma activităților, au fost aplicate 233 de sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public.

Patru accidente grave 

De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs patru accidente de circulație grave. Dintre acestea, trei accidente, soldate cu un mort și doi răniţi grav,  au avut ca și cauză traversarea neregulamentară, iar un eveniment, soldat cu un rănit grav s-a produs din cauza deplasării neregulamentare pe partea carosabilă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj reaminteşte pietonilor câteva recomandări de care trebuie să ţină cont pentru a nu ajunge victimă: -circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public; traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul; respectaţi culorile semaforului electric; nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii; fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! „Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!”, atenţionează oamenii legii.

Articolul precedentSălaj: Peste 2.200 de locuri, disponibile pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare. Evaluare psihosomatică, în 20 de centre
Articolul următorAtenţie! La Zalău cade tencuiala de pe blocuri