Un bărbat din Cluj a fost depistat în trafic de poliţişti în timp ce transporta porci într-o autoutilitară, fără a avea documente sanitar-veterinare. Cel în cauză a fost sancţionat, iar porcinele au fost eutanasiate.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în data de 9 februarie 2019, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou, au oprit în trafic, pentru control, pe Drumul Judeţean 108B, prin localitatea Brîglez, o autoutilitară condusă de un bărbat de 56 de ani, din judeţul Cluj. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acesta transporta nouă porcine, fără a avea avizul autorităţii sanitar veterinare competente.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 1.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, iar porcii au fost eutanasiaţi de către medicii veterinari din cadrul D.S.V.S.A. Sălaj.

Articolul precedentMiercuri -13 februarie, restricţii de circulaţie în Zalău. Taximetriştii protestează împotriva pirateriei în transporturi
Articolul următorLansare de carte: „Repere privind educaţia reformată din Zalău. Perioada interbelică (1919-1939)” – Balogh Lucian-Claudiu