Peste 1.300 de autovehicule destinate transportului de marfă au fost verificate, de la începutul acestui an, de oamenii legii. Aproape 600 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri, în urma celor 46 de acţiuni, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind transportul de mărfuri.  

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj, în perioada 1 ianuarie -3 septembrie 2018, polițiștii rutieri au organizat, la nivel județean, 46 de acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de mărfuri. Dintre acestea, şapte au fost organizate împreună cu reprezentanți din cadrul ISCTR Sălaj.

Au fost verificate peste 1.300 de autovehicule și au fost aplicate 588 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor aplicate, 39 au fost pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutiere publice, conform prevederilor H.G. 69 din 2012, privind transporturile rutiere, 115 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37 din 2007, privind timpii de condus și de odihnă, opt la Legea 132 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, iar diferența au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere (viteză, neutilizarea centurii de siguranță etc.).

Potrivit sursei citate, astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Articolul precedentColegiul Național ”Simion Bărnuțiu” din Șimleu va fi reabilitat termic
Articolul următorCirca 15.000 de sălăjeni primesc pachete alimentare și articole de igienă