Peste 700 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii rutieri, în urma celor 16 acţiuni, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind transportul de mărfuri. 

De la începutul acestui an, polițiștii sălăjeni au organizat 16 acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin prevenirea accidentelor în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de mărfuri. Dintre acestea, patru au fost organizate împreună cu reprezentanți din cadrul I.S.C.T.R. Sălaj.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții IPJ Sălaj, au fost verificate peste 1.600 de autovehicule și au fost aplicate 736 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 76 au fost pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutiere publice, conform prevederilor H.G. 69 din 2012 privind transporturile rutiere, 188 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37 din 2007, privind timpii de condus și de odihnă, trei la Legea 132 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, iar diferența au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere (viteză, neutilizarea centurii de siguranță etc.). „Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare”, au precizat oamenii legii. 

Articolul precedentSute de petarde, confiscate de polițiștii din Agrij
Articolul următorAtenție la metodele de înșelăciune!