Arestat preventiv, la sfârșitul lunii trecute, un sălăjean, în vârstă de 42 de ani, a fost trimis în judecată, sub acuzația de viol. Dosarul este înregistrat pe rolul Judecătoriei Jibou.

Bărbatul, bănuit de comiterea unor infracţiuni contra  libertăţii şi integrităţii sexuale, asupra unor femei de 79, respectiv 80 de ani, din judeţul Sălaj, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în cursul zilei de 27 octombrie 2018. Faptele au avut loc în perioada septembrie-octombrie 2018.

Potrivit datelor furnizate de IPJ Sălaj, în data de 26 octombrie 2018, o femeie de 79 de ani a sesizat Poliţia despre faptul că, în noaptea de 25 spre 26 octombrie, un bărbat necunoscut a pătruns în locuinţă şi, prin constrângere fizică, a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sînmihaiu Almaşului, l-au identificat şi prins pe bărbatul bănuit de comiterea faptei.

Din probatoriul administrat de poliţişti s-a stabilit că, în noaptea de 4 spre 5 septembrie 2018, acesta a pătruns în locuinţa altei vârstnice, o femeie de 80 de ani, şi a încercat să întreţină cu aceasta relaţii sexuale împotriva voinţei ei. Fapta nu s-a consumat, întrucât victima a reuşit să se apere.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, bărbatul a fost reţinut în 26 octombrie 2018 şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj. În 27 octombrie 2018, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, cu propunere de arestare preventivă. Pe numele acestuia, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de viol, tentativă la infracţiunea de viol şi violare de domiciliu.

Articolul precedentAtașatul militar al Poloniei în România s-a întors la Șimleu
Articolul următorITM Sălaj informează: reguli noi pentru furnizorii de servicii de plasare a forţei de muncă