Zi de sărbătoare în comunitatea din Băbeni. Augustin Dosa, badea ”Gusti Bocii”, este primul cetăţean al localităţii care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Bărbatul,care a atins vârsta centenarului, este din comuna Băbeni și a trecut prin război și epoca comunistă. Primarul l-a sărbătorit cu un tort și șampanie. Unul dintre cei mai longevivi locuitori din comuna Băbeni a împlinit luni, 16 septembrie, 100 de ani și a fost vizitat de edil şi reprezentanţi ai primăriei. Dosa Augustin este singurul centenar din comună. „Este singura persoană din comuna noastră care a ajuns la frumoasa vârstă de 100 de ani. Nu cred că am mai avut, aici în comună, până acum, o persoană care să ajungă la vârsta aceasta – 100 ani. Ne-am bucurat că am putut să îl sărbătorim, să-i oferim o diplomă, un tort şi o şampanie. A trecut prin toate greutăţile vieţii: foamete, război şi comunism. Centenarul nostru, badea Gusti, trăieşte alături de copiii, nepoţii şi strănepoţii săi, aici în localitate, într-o adevărată oază de linişte şi armonie. Secretul longevităţii sale, pe lângă hrana sănătoasă, produsă în gospodărie, a fost cumpătarea”, a  spus primarul comunei Băbeni, Dorel Vancea.

În cursul  zilei de duminică – 15 septembrie, badea Gusti Bocii, primul băbănaş care a ajuns la 100 de ani, a fost sărbătorit cum se cuvine şi la Biserica Ortodoxă din Băbeni, de toți cei prezenți, mai ales de nepoți și strănepoți. Edilul de la Băbeni, a mai precizat că va iniţia o hotărâre de Consiliu Local, prin care toţi cetăţenii care împlinesc vârsta de 100 de ani să primească din partea primăriei un stimulent financiar.

 

Articolul precedentIPJ Sălaj recrutează candidați pentru școlile de agenți de poliție
Articolul următorPentru pensionarii şi asiguraţii din sistemul public, peste 150 de bilete de tratament disponibile prin Casa de Pensii