Focarul de Pestă Porcină Africană (PPA) la porc domestic, diagnosticat în data de 8 august, într-o exploatație din localitatea Preoteasa, comuna Valcău de Jos, a fost închis. Ordinul a fost emis, în cursul zilei de ieri, 17 octombrie, de prefectul județului Sălaj, Florin Florian. 

„Decizia a fost luată ca urmare a actului sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis de către DSVSA – Circumscripția Sanitar – Veterinară Simleu Silvaniei în 17 octombrie, înregistrat la Primăria comunei Valcău de Jos”, au explicat reprezentanții Prefecturii Sălaj. 

Potrivit ordinului, cu aceeași dată planul de măsuri pentru controlul PPA în exploataţiile din localitatea Preoteasa, comuna Valcău de Jos își încetează aplicabilitatea. Totodată, se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană (PPA) pe raza județul Sălaj, adoptate în 31 mai 2018.

Articolul precedentStrămutarea dosarului în cazul tragediei de la Astralis a fost respinsă de magistrații clujeni
Articolul următorTransportatorii de mărfuri și persoane, la control. Amenzi pentru 42 la sută din autovehiculele verificate