Se pare că pensionarii rămân victimele favorite pentru hoţi, iar aceştia folosesc orice metodă pentru a le fura bani sau bunuri persoanelor în vârstă.

Este şi cazul unui bărbat de 73 de ani, din Cehu Silvaniei. Totul s-a întâmplat pe o stradă din Baia Mare, în cursul zilei de joi, 30 august, unde pensionarul venise să cumpere o piesă pentru tractor. Ajuns în oraşul din Maramureş, bătrânul a intrat în vorbă cu o necunoscut, un tânăr de 32 de ani. Cel din urmă, aflând că sălăjeanul are probleme cu spatele, i-a spus acestuia că este medic şi s-a oferit să îi maseze spatele. A profitat însă de situaţie pentru a-i fura portofelul, în care erau 550 de lei.

Când şi-a dat seama de cele întâmplate, vârstnicul a sunat la poliţie. “Un bărbat în vârstă de 73 de ani a sesizat poliţia prin apelul de urgenţă 112 despre faptul că o persoană necunoscută i-a sustras portmoneul cu bani. Hoţul a intrat în vorbă cu bărbatul, care venise din Cehu Silvaniei pentru a cumpăra o piesă de tractor şi l-a apreciat o victimă sigură. Sub pretextul că e doctor, s-a oferit să-i maseze bătrânului spatele şi astfel i-a sustras din buzunarul sacoului portofelul în care se afla cartea de identitate şi suma de 550 de lei”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

La scurt timp, oamenii legii l-au identificat şi prins pe escroc, un bărbat de 32 de ani din Baia Mare.

Articolul precedentColegiul Prefectural s-a întrunit la Cehu Silvaniei
Articolul următorHandbal feminin: HC Zalău începe sezonul acasă