Reprezentanții Uniunii Salvați România (USR) Filiala Zalău solicită anularea și repunerea pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Zalău proiectului de hotărâre prin care au fost majorate taxele de salubrizare. 

„Uniunea Salvați România Filiala Zalău luând act de Hotărârea Consiliului Local nr. 17 luată în ședința de Consiliu Local din data de 28.02.2019 privind mandatarea primarului Municipiului Zalău și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Ecodes Sălaj” în vederea aprobării modificărilor în structura tarifelor aplicate în cadrul Contractului de delegare prin concesionare a gestiunii activităţilor de salubrizare din judeţul Sălaj nr.479/ 07.12.2016, precizează următoarele: 1. Deși hotărârea de CL prin care s-au mărit taxele de salubrizare a fost votată în data de 28.02.2019 operatorul care efectuează acest serviciu a mărit aceste taxe începând cu luna ianuarie 2019; – 2. Nu s-a prezentat o Fișă de fundamentare și un memoriu tehnico-economic justificativ al acestor creșteri de taxe”, se precizează în comunicatul formațiunii politice.

Astfel, potrivit sursei citate, considerând că nu s-a respectat Ordinul Nr. 109 din 9 iulie 2007 privind aprobarea Normelor metodologice de stabilire, ajustare, sau modificare a tarifelor pentru activități specifice serviciului de salubrizare a localităților, Uniunea Salvați România Filiala Zalău cere anularea și repunerea pe ordinea de zi a Consiliului Local al Municipiului Zalău a acestui proiect de hotărâre.

Articolul precedentPremieră la Zalău: un spaţiu de creaţie şi dezvoltare creat de tineri pentru tineri
Articolul următorFemeie din Zalău, găsită moartă în propria locuinţă