Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit astăzi, 15 noiembrie, şedinţa lunară a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârsnice.

Principalul punct pe ordinea de zi a fost informarea privind activitatea desfăşurată de către Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice în 2018, prezentată de Ioan Chichişan, fost vicepreşedinte al structurii asociative menţionate, potrivit unei informări a instituției.

Potrivit prezentării, în acest an consiliul a realizat un studiu privind serviciile sociale alternative pentru persoanele vârstnice, prin documentări efectuate în 15 centre pentru vârstnici din sectorul public şi privat din judeţ, concluzia fiind că, în mare parte, vârstnicii sunt trataţi corespunzător în aceste centre.

Totodată, consiliul a solicitat Casei de Asigurări de Sănătate Sălaj efectuarea de demersuri pentru înfiinţarea de puncte farmaceutice şi în comunele în care nu sunt medici de familie.

Tot în acest an, membrii consiliului au transmis Casei de Pensii Sălaj sesisări vizând recalcularea pensiilor şi modul de acordare a biletelor de tratament.

Un domeniu important a fost cel al asigurării continuităţii vieţii sociale a persoanelor vârstnice, prin identificarea oportunităţilor oferite acestora de a se simţi utili comunităţii şi de a-şi valorifica experienţa personală şi profesională.

La final, Ioan Chichişan a solicitat sprijinul Instituţiei Prefectului în identificarea unui spaţiu pentru sediul Consiliului Judeţean al Persoanelor Vârstnice Sălaj. Subprefectul Vegh Alexandru a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu posedă un astfel de spaţiu, dar se vor face demersuri către alte instituţii care au spaţii, pentru soluţionarea acestei probleme.

Articolul precedent”Ziua Naţională fără Tutun”, marcată de Centrul Antidrog Sălaj
Articolul următorReapar radarele fixe. Unde vor fi în Sălaj