Lista câștigătorilor voucherelor acordate de Uniunea Europeană pentru furnizarea de internet wireless gratuit a fost publicată. Patru localități din județul Sălaj se numără printre cele peste 200 de unități administrativ-teritoriale din România care vor primi bani europeni.

Voucherele, în valoare de 15.000 de euro, au fost acordate după principiul primul venit, primul servit. Pentru această sesiune au fost alocate vouchere în valoare de peste 42 de milioane de euro. Fiecare țară avea garantat un număr minim de 15 vouchere, iar indiferent de numărul de solicitări, o țară nu putea depăși 8 la sută din valoarea totală a bugetului alocat pe sesiune.

Potrivit listei publicate în cursul zilei de astăzi, în Sălaj vor primi bani europeni două orașe, respectiv Zalău și Șimleu Silvaniei și două comune – Bănișor și Șamșud. Vezi aici.

23 de localități din județ Sălaj s-au înregistrat în cadrul programului Wifi4EU prin care Uniunea Europeană pune la dispoziția autorităților 15.000 de euro.

Prin intermediul inițiativei WiFi4EU, Comisia Europeană dorește să promoveze accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, muzeele și centrele de sănătate, peste tot în Europa. Bugetul este de 120 de milioane EUR pentru perioada 2018-2020. Acesta va fi utilizat pentru instalarea unor echipamente Wi-Fi de ultimă generație în principalele centre de interes public.

Articolul precedentPanică în miez de noapte într-un bloc din Zalău. Locatarii, evacuați de pompieri
Articolul următorIncendiu în Pustă Vale. Un autoturism, distrus de flăcări