Printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și municipiul Zalău, potrivit ultimului studiu Storia.ro, realizat în colaborare cu D&D Research.

Orașele Brașov, Oradea și Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, urmate de Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș. Bucureștiul ocupă abia poziția 23 în clasamentul național general.

Ultimele locuri sunt ocupate de orașele Reșița, Călărași și Brăila, arată studiul Storia.ro, care a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc. Printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și Satu Mare, Focșani, Galați și Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curățeniei, urmată de Oltenia, pe când Moldova ocupă ultima poziție. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 199.621 de români din toate regiunile țării, având o marjă de eroare de 0,5 la sută și un prag de încredere de 95 la sută.

sursa foto infogorj.ro

Articolul precedentSute de vârstnici sălăjeni au pensiile poprite
Articolul următorSe primesc cereri de finanțare pentru prelucrarea produselor pomicole prin PNDR 2020