Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Zalău au pus în executare, miercuri, 4 mandate de aducere și au efectuat două percheziții domiciliare, în Zalău. Un bărbat a fost reținut și riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

 

Potrivit IPJ Sălaj, din cercetări a reieșit că, în perioada iulie-septembrie, un bărbat de 32 de ani din Zalău ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane din aceeași localitate, pentru care ar fi perceput la restituire dobânzi, astfel sumele ajungând să fie dublate sau chiar triplate.

„De asemenea, bărbatul este bănuit ca ar fi șantajat două persoane amenințându-le cu acte de violență și cu moartea, în scopul restituirii sumelor de bani datorate și a dobânzilor percepute.

Polițiștii au pus în executare 4 mandate de aducere, în municipiile  Zalău și Cluj-Napoca.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost decoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, mai multe înscrisuri și 6.295 de lei.

În baza administrării probatoriului, față de bărbatul bănuit de comiterea faptelor polițiștii au luat masura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, procurorul de caz să îl prezinte judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă”, transmite IPJ Sălaj.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Sălaj.

 

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentAlertă după plecarea ENEL: Statul ar putea prelua din nou gigantul din energie – Anunțul ministrului Economiei
Articolul următor160.000 de elevi din medii defavorizate au primit vouchere educaționale în România – Când vin alte sute de mii de carduri – Anunțul lui Marcel Boloș