Manifestări dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni au fost organizate, în după-amiaza zilei de vineri, 15 martie, și în municipiului Zalău. 

Activitățile pregătite pentru acest an de comunitatea maghiară au debutat cu o slujbă la biserica reformată din zona centrală a municipiului, urmată de un spectacol festiv, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.
Nu a lipsit nici în acest an tradiționala defilare cu torțe, la care au luat parte câteva zeci de etnici maghiari, coloana fiind deschisă de patru husari călare, membri ai unei trupe de reconstituire istorică recent înfiinţată.
Defilarea s-a încheiat, la statuia liderului paşoptist Wesselenyi Miklos, cu depunerea de jerbe şi coroane de flori din partea autorităţilor locale, comunităţii maghiare şi partidelor politice.

La manifestările organizate la Zalău, pentru marcarea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, a fost prezent și prefectul Florin Florian, alături de subprefectul Vegh Alexandru şi directorul de cancelarie Dan Chiş.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Sălaj au depus la complexul statuar Wesseleny o jerbă de flori în memoria maghiarilor care şi-au pierdut viaţa în Revoluţia din 1848.

De asemenea, printre cei care au depus coroane s-au numărat și reprezentanții Primăriei Municipiului Zalău, viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas.