Școala și-a deschis porțile, iar copiii au pășit din nou în clase, nerebdători să-și revadă colegii și cadrele didactice. Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, în parteneriat cu Instituţia Prefectului şi cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au demarat o campanie menită siguranţei lor.

Este vorba de campania de informare și prevenire „10 pentru siguranță!”, care se desfășoară în tot județul, până spre sfârșitul lunii septembrie.

„Siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici, profesori şi instituţii abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor”, este mesajul transmis de IPJ Sălaj.

În scopul creșterii gradului de informare a elevilor aflați la debutul anului școlar în vederea riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale, structurile din cadrul MAI transmit elevilor că le sunt alături, gata să intervină ori de câte ori va fi nevoie.

De asemenea, elevii pot să apeleze cu încredere și să ceară sprijinul acestora în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, astfel încât nimic să nu perturbe drumul pe care au pornit pentru atingerea obiectivelor stabilite în activitatea școlară.

Prima zi de școală a decurs fără probleme, copiii au fost prudenți și au circulat corect, astfel că polițiștii nu au înregistrat niciun eveniment rutier în care să fie implicați copii!

Inițiatorii campaniei vin cu 10 sfaturi pentru ca elevii care se pregătesc de școală, pentru nota 10 la lecţia siguranţei.

Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri  care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!

În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație!

Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!

Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!

Focul nu reprezintă un mod de distracție!

Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

Articolul precedentViitori agenţi de poliţie, în practică la IPJ Sălaj
Articolul următorComemorări la Treznea