De la începutul anului, în județul Sălaj au avut loc 27 de accidente de circulație în care autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior. Dintre acestea, 11 accidente de circulaţie au fost grave, soldate cu un mort, 10 răniţi grav şi unul uşor, şi 16 accidente uşoare, soldate cu 16 răniţi. 

Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, ultimul eveniment rutier de acest gen s-a produs duminică, 14 octombrie 2018, la ora 22.10, pe Drumul Naţional 1C, în localitatea Dăbîceni.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un tânăr de 20 de ani, din judeţul Maramureş, în timp ce conducea autoturismul pe direcţia Dej-Baia Mare a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Gîlgău.

În urma impactului, acesta din urmă a fost proiectat într-un alt autoturism, care circula regulamentar în faţa, condus de un tânăr de 25 de ani. După producerea evenimentului, maramureşeanul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat ulterior. Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a şoferului din Sălaj.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute de Codul Penal.

Închisoare de la 2 la 7 ani

Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Articolul precedentMandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţiştii sălăjeni
Articolul următorNeatenţia la volan face victime