Aproape 60 de mandate şi sentinţe penale au pus în aplicare poliţiştii sălăjeni, de la începutul acestui an. Faptele pentru care persoanele au fost încarcerate fac obiectul infracţiunilor contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 1 ianuarie-30 septembrie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale-Compartimentul Urmăriri au pus în executare 57 de mandate şi sentinţe penale.

Dintre acestea opt au fost mandate de arestare preventivă, 36 de executare a pedepsei cu închisoarea, patru mandate europene de arestare şi nouă sentinţe penale.

Majoritatea faptelor pentru care au fost încarcerate persoanele fac obiectul infracţiunilor contra patrimoniului şi la regimul circulaţiei rutiere.

Arestaţi pe teritoriul altor state

Alte opt persoane, care posedă mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, domiciliate pe raza judeţului Sălaj, au fost localizate şi sunt arestate provizoriu pe teritoriul altor state (Franţa, Italia, Spania, Cipru etc.) , în vederea predării/extrădării către România.

Condamnaţi pentru furt calificat sau trafic de droguri

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare la data de 5 ianuarie 2018, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Zalău, la aceeași dată, pe numele unui bărbat, din localitatea Treznea. Bărbatul a fost condamnat la un an și 6 luni închisoare pentru tentativă la infracțiunea de distrugere și nerespectarea hotărârii judecătorești, fapte comise în perioada aprilie-iunie 2017.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri împreună cu polițiștii Postului de Poliție Românași au pus în aplicare la data de 29 mai 2018., un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Zalău, pe numele unui tânăr de 24 de ani, comuna Românași. Acesta  a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru furt calificat, fapte comise în anul 2016, pe raza comunei Românași.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale-Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiștii Postului de Poliție Agrij şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare la data de 13 iulie 2018, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Tribunalul Satu Mare, la aceeaşi dată, pe numele unui tânăr de 24 de ani, comuna Treznea, condamnat la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru trafic de droguri, fapte comise în anul 2016.

Cele trei persoane au fost depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, ulterior fiind transferate la penitenciar în vederea executării pedepsei.

Articolul precedentÎn Sălaj mai sunt angajatori care ”uită” să întocmească contracte de muncă și să acorde repaus săptămânal angajaților
Articolul următorAu provocat accidente rutiere, unele grave, şi au fugit