Alianţa 2020 USR PLUS Sălaj continuă prezentarea candidaților pentru alegerile europarlamentare. Al doilea candidat pe lista alegerilor europarlamentare este Cristian Ghinea – membru USR. ”Sunt Cristian Ghinea și vreau să vă reprezint în Parlamentul European pentru că am priceperea, anvergura publică și entuziasmul să contribui la a face din USR o forță și în politica europeană. Am 41 de ani, muncesc de la 20 ani. Am un băiat de 4 ani pe nume Tudor, două credite și un papagal cu care ne-am trezit pe balcon. Când încă eram student, la 22 de ani, am început să scriu reportaje în revista <<Dilema>> și am scris principala rubrică de analiză politică a revistei, timp de 15 ani. În 2007, anul în care România a intrat oficial în Uniunea Europeană, am obținut bursă Chevening din partea Guvernului Britanic și am plecat pentru un an din țară, să studiez politici europene la London School of Economics (LSE).
În 2009 am revenit în țară și am pus bazele primului think-tank din România dedicat afacerilor europene. Așa a apărut Centrul Român de Politici Europene (www.crpe.ro). Am muncit enorm și am creat o organizație respectată, cu surse de finanțare transparente și competitive. Am trăit șocul Colectiv, care m-a convins că nu putem fi bine fiecare izolat în bula lui, apoi am primit un telefon: noul prim-ministru căuta un consilier de stat pentru Afaceri Europene. În doar câteva luni la Cancelarie, am conceput și început aplicarea unui pachet anti-sărăcie, am pus pe roate prima Comisie de Tăiat Hârtii, am coordonat pachetul  <<Clasa de Mijloc la Sate>> care trebuia să aplice corect în România reforma politicii agricole comune a UE”, a precizat candidatul Alianței 2020 USR PLUS.

În mai 2016 – ministru al Fondurilor Europene

În mai 2016 Cristian Ghinea a devenit ministru al Fondurilor Europene. ”În doar 6 luni de mandat, echipa pe care am condus-o la Minister a pus la punct acreditarea Autorităților de Management, a publicat toată arhiva fondurilor europene pentru prima dată în România, a demarat și închis negocierile cu guvernul norvegian pentru jumătate de miliard de euro, a închis bugetul 2007 – 2013, aducând în țară peste 7 miliarde de euro. Însă tot atunci mi-am dat seama că tot ce făceam noi putea foarte ușor să fie anulat. Și că nu poți reforma cu adevărat o țară decât politic. Așa am ajuns în USR, în octombrie 2016. Am spus încă de atunci că visul meu este să candidez din partea USR pentru Parlamentul European, că partidul are nevoie de strategie pentru guvernare europeană și că aceasta este meseria mea”, a adăugat candidatul Alianței 2020 USR PLUS pentru europarlamentare.

Sursa foto: Facebook -Nicolae Olar USR Sălaj

Articolul precedentContinuă protestele procurorilor sălăjeni
Articolul următorFoc la ceas de noapte pe strada Bujorilor. O casă, cuprinsă de flăcări