Asociaţia de reconstituiri istorice “Amicii Muzeului” Zalău este prezentă în această perioadă la Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice – DAPYX. Aflat la a III-a ediție, în organizarea Primăriei municipiului Medgidia, festivalul se desfășoară în municipiul Medgidia, pe Stadionul ”Iftimie Ilisei” în perioada 2-5 mai. Festivalul a debutat astăzi – 2 mai, începând cu ora 18.00 cu focul ceremonial care a fost aprins de organizatori. De asemenea, membrii asociațiilor de reconstituiri istorice prezenţi la acest eveniment defilează pe arterele principale ale orașului. Este vorba despre o paradă la care iau parte peste 270 de luptători antici și medievali, cavaleri, gladiatori, războinici daci, legionari romani, vikingi, cavaleri templieri, otomani, dorobanți, soldați germani cât și soldați din Primul Război Mondial.

Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice – Dapyx este, la ora actuală, cel mai mare eveniment de gen din Europa de Est care a devenit unic prin diversitatea epocilor istorice reconstituite de asociaţiile de profil participante: antichitate, evul mediu şi epocile modernă şi contemporană. Evenimentul devenit deja tradiție se desfășoară sub sloganul „La Medgidia, eroii nu mor niciodată!” a câștigat notorietate atât la nivel național cât și internațional. Ca dovadă a valorii și profundei sale semnificații pentru întreaga regiune dobrogeană, în perioada 2019 – 2020, Festivalul de Jocuri și Reconstituiri Istorice – DAPYX este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin proiectul “Culture in Eternity”, cod proiect RO-BG 423.

În fiecare zi a festivalului sunt programate o serie de activităţi specifice, care se vor desfășura în taberele tuturor asociațiilor de reconstituiri istorice participante la manifestare, satisfăcând atât curiozitatea publicului larg, cât şi a iubitorilor de cultură, a pasionaţilor de istorie, de meşteşuguri tradiţionale, de armament şi lupte demonstrative.

Totodată, la finalul fiecărei zile, iubitorii de spectacole vor fi încântaţi să participe, în arena stadionului municipal  la reconstituirea unor bătălii celebre din istorie, cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică, dar şi la megaconcertele cu vedete de calibru ale muzicii românești și internaționale.

Cele patru trupe de reconsituire istorică din cadrul Asociației ”Amicii Muzeului” sunt: Legio VII Gemina, Lupii Daciei, Magna Sarmatia şi Cives Romani.

 Sursa foto: Facebook Valentin Vrabie

Articolul precedentÎn minivacanța de Paște, șase șoferi au fost prinși băuți la volan. Care a fost cea mai mare alcoolemie
Articolul următorRezultate deosebite, obținute de elevii sălăjeni la Olimpiada Internațională