Polițiști, jandarmi, polițiști locali și efective din cadrul Ministerului Apărării Naționale au acționat, vineri, 3 aprilie 2020, pentru menținerea ordinii publice, fluidizarea traficului, dar și pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile Ordonanțelor Militare. În acest context au fost legitimate 865 de persoane și controlate 699 de autovehicule, au anunțat reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sălaj.
 
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, din care 53 pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare, 68 au fost aplicate la regimul circulației rutiere, 3 la Legea 61/1991, 2 la Legea 12/1990, iar diferența au fost aplicate la alte acte normative.
De asemenea, în cadrul acțiunii, a mai fost ridicat în vederea suspendării un permis de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.
„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte restricțiile impuse prin Ordonanțele Militare și le reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, iar necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!”, au mai precizat autoritățile sălăjene.
 
Articolul precedentDin partea autorităților locale, măști de protecție pentru seniorii din comuna Măeriște
Articolul următorPrognoza meteo pe o lună. Schimbări majore: cum va fi vremea până pe 27 aprilie. Vremea de Paște