Un tânăr a fost reținut de polițiști pentru săvârșirea a două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor. Acesta se află în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, iar mâine va fi prezentat instanței în vederea luării unei măsuri preventive.

„Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Zalău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, continuă cercetările într-un dosar penal privind două infracțiuni de zadarnicire a combaterii bolilor, fapte comise în perioada martie-aprilie a.c. Bănuit de comiterea faptelor este un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj. Cel în cauză a fost reținut și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în vederea luării unei masuri preventive”, au declarat reprezentanții Poliției Sălaj. 

Din cercetări a reieșit că tânărul s-a întors din Regatul Unit al Marii Britanii în 18 martie 2020 și a fost izolat la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Acesta nu a respectat măsura, fiind depistat de polițiști în centrul municipiului Zalău, în data de 27 martie 2020, motiv pentru care a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile (27 martie-10 aprilie 2020).

O zi mai târziu (28 martie 2020), tânărul a părăsit centrul de carantină, fiind identificat de polițiști la o locuință din municipiul Zalău și plasat din nou în carantină pentru 14 zile ( 28 martie 2020 – 11 aprilie 2020).

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. În data de 10 aprilie 2020, acesta a părăsit din nou centrul de carantină, fiind prins de un echipaj de jandarmi într-o benzinărie din Zalău. S-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea a două infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor.

„În baza ordonanței de reținere emisă de polițiști, cel în cauză a fost reținut, luni, 13 aprilie a.c., și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, iar marți (14 aprilie 2020) va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în vederea luării unei măsuri preventive. Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au mai menționat reprezentanții IPJ Sălaj. 

Articolul precedentÎn Parcul Central, continuă amenajarea foișorului pentru oficierea căsătoriilor. Lucrarea, finalizată până la Paște
Articolul următorPatru sălăjeni, amendați și plasați în carantină, pe cheltuiala lor