Copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, pot alege să-și petreacă o parte din vacanța de vară la muzeu. Și asta grație programului „Vacanța la Muzeu” inițiat și derulat, pe tot parcursul lunii iulie, de Muzeul Județean de Istorie și Artă (MJIA) Zalău.

Instituția organizează în această lună, la Galeriile de Artă „Ioan Sima”, diferite activități relaxante și educative dedicate elevilor. Potrivit MIJA Zalău,  programul „Vacanța la Muzeu” se va desfăşura zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 10-14 și include: pictura pe sticlă și pe diferite suporturi, confecţionarea de podoabe populare din mărgele, modelaj în lut, cusături pe pânză și realizare de obiecte decorative.

Activități zilnice: prezentarea activităţii, materiale și tehnică de lucru de la ora 10-10,30; desfăşurarea activităţii de la ora 10, 30 la 12; pauza de prânz de la ora 12 la 12,30; continuarea activităţii de la ora 12,30 la 13, 30; și strângerea materialelor de lucru şi pregătirea de plecare acasă de la ora 13, 30 la 14.

Taxa de participare este de zece lei/ copil pentru o activitate. Pentru înscrieri, cei interesați pot apela la numărul telefon 0260-612.223.

 

 

 

 

Articolul precedentO nouă avertizare meteo: averse torențiale, descărcări electrice, vânt și grindină
Articolul următorLa Almașu și Fildu de Jos – drumuri inundate