Ploile torențiale, din cursul zilei de sâmbătă- 7 iulie, care s-au abătut în județul Sălaj, au provocat inundații în unele gospodării din localitățile sălăjene.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sălaj, s-au înregistrat inundații în două localități din județ. Din fericire, însă, nu au pus în pericol casele sau bunurile localnicilor. În localitatea Tetișu, comuna Fildu de Jos, pe DN-G și în localitatea Sfărașu pe DJ 103 N-comuna Almașu apa a ajuns pe carosabil. De asemenea, în satul Sfăraș, comuna Almașu, apa a ajuns în mai multe beciuri din gospodăriile localnicilor, însă nicio locuință nu a fost afectată de ape.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), județul Sălaj se află sub cod galben de galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă până marți, 1o iulie, ora 21. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și pe arii restrânse căderi de grindină.
Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Sursa foto: Facebook – Cosmin Giurgiu

Articolul precedentO alternativă de petrecere a timpului liber pentru elevi: „Vacanța la Muzeu”
Articolul următor„Monografia satului Bădăcin și a familiei Maniu” – o nouă ediție