Cu aproximativ două luni înainte de alegerile prezidențiale, care au fost programate în 10 noiembrie, Tribunalul Sălaj a desemnat, ieri, 6 septembrie, prin tragere la sorţi, conducerea Biroului Electoral Judeţean.

În funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Județean a fost desemnată judecătoarea Tomșa Claudia, locţiitor – judecătorul Moldoveanu Cosmin. Judecătoarea Săvescu Gabriela Victorița va fi membru al Biroului Electoral Județean, potrivit informațiilor postate pe site-ul Instituției Prefectului Sălaj.

În cel mai scurt timp, Biroului Electoral Județean urmează a fi completat cu reprezentanţii partidelor politice care au filiale în județ.

Biroului Electoral Judeţean urmează să se ocupe de organizarea alegerilor prezindenţiale, funcție pentru care s-au înscris doar până acum nu mai puțin de 20 de candidați din România, iar după primul tur de scrutin din data 10 noiembrie, în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50 la sută + 1 din voturi, al doilea tur de scrutin urmează a avea loc în data de 24 noiembrie 2019.

Lista candidaților înscriși până acum pentru alegerile prezidențiale 2019

Președintele actual al României,  Klaus Iohannis, a anunțat că își dorește încă un mandat, având susținerea PNL.  Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014, în al doilea tur de scrutin (16 noiembrie) și a depus jurământul în Parlament în data de 21 decembrie 2014.

În 23 iulie, Viorica Dăncilă  a fost votată în Biroul Permanent Național pentru a fi candidat PSD la prezidențiale 2019.

În 21 iulie, USR+PLUS a stabilit ca Dan Barna să fie candidatul alianței la prezidențiale 2019, iar pentru funcția de premier l-a validat pe Dacian Cioloș.

Mircea Diaconu a fost europarlamentar independent, în 2014, după ce PNL a refuzat să-l pună pe listă, singurul candidat care a obținut un vot important.  Și-a anunțat candidatura la președinție susținut de alianța ALDE – PRO România.

Theodor Paleologu, candidat PMP

Ramona Ioana Bruynseels,  susținută de PPU, fost consilier guvernamental, aleasă şi în conducerea formaţiunii.

Viorel Cataramă, susținut de PDL. Omul de afaceri şi preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă a anunţat că îşi va depune candidatura la alegerile prezidenţiale 2019.

Sebastian Popescu- candidat PNR. Adunarea generală a Partidului Noua România l-a desemnat preşedintele formaţiunii pe Sebastian Popescu, drept candidat la alegerile pentru președinte.

De asemenea, UMDR l-a desemnat pe Kelemen Hunor.

Partidul Neamul Românesc l-a anunţat drept candidat pe Ninel Peia.

Platforma Demos l-a desemnat candidat pe Claudiu Crăciun.

Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, va candida din partea Partdului România Noastră.

Lista candidaților independenți:

Florentin Pandele:  ​”Voi fi candidat independent. (…) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumărate campanii. (…) Gabi (Gabriela Firea, primarul general. n.r) a spus de nenumărate ori că nu va candida. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, îmi doresc să trăiască într-o ţară liberă, nu într-o ţară care este instaurată teroarea”, spunea Florentin Pandele la sfârșitul lunii mai.

Bogdan Stanoevici: directorul Circului Metropolitan de Stat și fost secretar de stat în Ministerul Culturii, Bogdan Stanoevici, cunoscut și din serialul Fructul Oprit, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale 2019.

Miron Cozma: Fostul lider al minerilor din Valea Jiului anunța încă din luna martie că va demara procedura de strângere a semnăturilor.

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, va candida ca independent la alegerile prezidenţiale 2019

Printre ei se mai află Alexandru Cumpănaşu, Avram Iancu, Cătălin Berenghi sau Emanuel Onoriu, fiul cântăreţei Gabi Luncă.

Articolul precedentComemorări la Treznea şi Ip
Articolul următorTânăra din Sălaj care a încercat să-și vândă copilul, plasată sub control judiciar