principalelor cauze generatoare, precum și conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație pe drumurile publice. Activitățile sunt desfășurate în contextul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respPolițiștii rutieri sălăjeni au intensificat, în weekend, activitățile pentru reducerea accidentelor rutiere prin combatereaectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

 

Oamenii legii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii rutieri au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

Pe lângă activitățile întreprinse de pe întreaga întindere a județului, polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune tip Blitz, sâmbătă, 17 septembrie, între orele 10:30-12:30, în orașul Jibou și comunele arondate, ce a vizat combaterea excesului de viteză.
În cele două ore de acțiune, polițiștii au aplicat 52 de sancțiuni contravenționale, din care 38 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute 5 de permise de conducere, toate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. 

Activitățile desfășurate în cadrul Proiectul ROADPOL Safety Days continuă până în data de 22 septembrie, iar data de 21 se propune să devină ziua fără persoane decedate în accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Sursa: Realitatea de Salaj

Articolul precedentLovitură pentru românii SĂRACI. Voucherele sociale, doar pentru familii vulnerabile și cei cu pensie până în 1000 de lei
Articolul următorFuneraliile Reginei Angliei: ZIUA care rămâne în istorie