Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, prin structurile rutiere, a demarat acțiunea SEATBELT, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu.

De la declanşarea acțiunii (11-13 martie a.c.), pe acest segment au fost aplicate 194 de sancțiuni contravenționale. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Centura de siguranţă are rolul de proteja pasagerii autoturismului, inclusiv şoferul. O funcţie esenţială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ţine nemişcat, în scaunul maşinii, cu spatele drept.

De asemenea, prin purtarea centurii se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact. Şoferii pot să transporte minori doar dacă aceştia din urmă poartă centura de siguranţă sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislaţiei în vigoare, precizează oamenii legii.

Articolul precedentLa Casa Judeţeană de Pensii Sălaj se eliberează prima serie de bilete din acest an
Articolul următorA tâlhărit un bărbat din județul Maramureș