Acțiuni preventive ale polițiștilor, polițiștilor de frontieră și jandarmilor bihoreni, în P.T.F. Borș, în contextul debutului Euro 2020.

În contextul debutului Campionatului European de Fotbal 2020, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea și de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor au desfășurat o acțiune cu caracter informativ – preventiv, în Punctul de Trecere a Frontierei Borș.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a vizat informarea cetățenilor străini cu privire la principalele prevederi legale care trebuie respectate pe teritoriul României, dar și prevenirea victimizării acestora prin diferite tipuri de infracțiuni.

Polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu cetățenii străini care au intrat pe teritoriul României, i-au sfătuit să aibă grijă de bunurile personale, le-au transmis modalități de prevenire a victimizării la spațiile de cazare, în momentul efectuării schimbului valutar, dar și să manifeste atenție sporită în relația cu persoanele cunoscute ocazional.

Polițiștii și partenerii de acțiune au înmânat cetățenilor străini pliante cu recomandări preventive utile, redactate în mai multe limbi de circulație internațională (anexăm foto).

Acțiunile preventive în P.T.F. Borș vor continua și în cursul zilei de vineri, 11 iunie.

Imagine

 

Imagine

Sursa: Realitatea de Bihor

Articolul precedentBani cu dedicație din PNRR. Primarii reclamă: bugetul administrațiilor locale, redirecționat către firma magnatului Comănescu. Decizia stă în pixul ministrului Energiei
Articolul următorUn bărbat din Zalău, dat dispărut în luna mai, este în continuare căutat de poliţişti