Peste 100 de infracţiuni au fost constatate de poliţiştii sălăjeni, pe linie de alcool, în anul ce tocmai s-a încheiat. Din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza judeţului Sălaj s-au produs 13 accidente de circulaţie grave, soldate cu un mort şi 13 răniţi grav.

„A bea la volan sau a conduce sub influența băuturilor alcoolice reprezintă o încălcare a legii, indiferent ce părere au unii despre asta. Dacă conduceți cu alcoolemie peste limita legală, puteți face închisoare, sau vă puteţi pierde slujba ori familia”, atenționează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Conducerea în stare de ebrietate crește în mod dramatic probabilitatea de a ucide, de a lăsa cu sechele pentru toată viața, sau de a răni un alt partener de trafic sau pieton. „A-ți forța norocul ziua sau noaptea târziu pe drumul spre casă sau de acasă la club, ori la prieteni, este un joc riscant”, mai precizează sursa citată.

Reprezentanții Poliției Sălaj au ținut să sublinieze că polițiștii sunt permanent la datorie și  că participantii la trafic au mari șanse să fie opriți și testați cu alcooltestul. „Chiar dacă aveți norocul să nu fiți trași pe dreapta, riscați să faceți un accident, iar concluzia este că nu merită să fiți implicați în astfel de situații”, a concluzionat sursa citată.

În anul 2018, pe linie de alcool, polițiștii rutieri au constatat 139 de infracțiuni și au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale. De asemenea, din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza judeţului Sălaj s-au produs 13 accidente de circulaţie grave, soldate cu un mort şi 13 răniţi grav.

Articolul precedent“Ora să ȘTIM” , un nou proiect adresat copiilor: Sălajul, printre județele selectate
Articolul următorHandbal feminin: Azi, HC Zalău – SCM Craiova