Având în vedere alerta meteorologilor privind avertizarile de cod galben și portocaliu, care anunţă intensificări ale vântului în aproape toată ţara, polițiștii sălăjeni recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

„Acordaţi atenţie sporită pietonilor! Aceştia sunt mai puţin prudenţi, se ascund sub umbrele, privesc mai puţin în jur şi nu se asigură la traversare. Evitaţi depăşirile atunci când vă deplasaţi în coloană. Această manevră nu scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol”, au mai precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Potrivit sursei citate, poliţiştii sălăjeni sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor și acţionează pe drumurile publice din judeţ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, dar şi pentru prevenirea oricăror evenimente.

Articolul precedentPeste 750 de persoane, găsite de polițiștii români și partenerii lor din Schengen, în ultimele 7 zile
Articolul următorBorsetă cu documente și bani, găsită și restituită de polițiștii locali