Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a primit, în cursul zilei de azi, 27 iunie, vizita ambasadorului Republicii Kazahstan în România, Daulet Batrashev.

În cadrul întâlnirii, prefectul a prezentat ambasadorului Republicii Kazahstan în România expoziţia „Colţul Centenar”, ce surprinde, în imagini, istoria României şi Sălajului din ultimul secol, iar mai apoi galeria foto ce îi include pe cei care au fost, de-a lungul timpului, prefecţii judeţului.

De asemenea, Florin Florian a făcut o scurtă prezentare a judeţului, din punct de vedere economic, al atracţiilor turistice şi al oportunităţilor de investiţii, subliniind faptul că Sălajul unul din principalele judeţe din ţară în ceea ce priveşte producţia de miere, dar şi un judeţ cu importante efective de ovine.

Ambasadorul Republicii Kazahstan, Daulet Batrashev, a declarat că principalele de domenii de colaborare de care ţara sa este interesată sunt agricultura, producţia de lapte şi brâzeturi, fructe, vegetale, domeniul IT, turismul şi transporturile.

De asemenea, oficialul din Kazahstan a lansat părţii române invitaţia ca, în luna septembrie, oameni de afaceri din Sălaj să se alăture unei delegaţii din regiunea de nord-vest a României pentru a vizita şi a stabili relaţii de colaborare cu mediul de afaceri din această ţară, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Întâlnirea avut loc la sediul Instituţie Prefectului Sălaj, la aceasta participând şi preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc şi viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, alături de Ştefan Gadola, consul onorific la Cluj Napoca al Republicii Kazahstan.

Articolul precedentOpt polițiști sălăjeni, delegați pe litoral
Articolul următorAccident pe drumul E 81, la urcare pe Meses. O persoană a fost transportată la Unitatea de Primire Urgenţe