Polițiștii de la structura de poliție rutieră au desfășurat, sâmbătă, 15 februarie 2020, la nivel județean, în intervalul orar 18.00-2.00, o acțiune ce a avut ca scop conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise. 

„În acest context au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, din care 20 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, șapte pentru neutilizarea centurii de siguranță, șase pentru nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, cinci pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, opt pentru defecțiuni tehnice, iar diferența au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere.

Valoarea totală a sancțiunilor se ridică la suma de 29.530 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

De asemenea, în cadrul acțiunii au mai fost constatate două infracțiuni,  din care una de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice  și o infracțiune de conducere cu permisul suspendat. 

Totodată, polițiștii au mai reținut cinci permise de conducere pe linie de alcool și au retras patru certificate de înmatriculare. 

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare. 

„Recomandăm în continuare conducătorilor auto să nu conducă dacă sunt obosiți sau au consumat băuturi alcoolice, să respecte regimul legal de viteză, să nu se angajeze în depășiri riscante și să acorde prioritate de trecere atât pietonilor cat și vehiculelor, iar la efectuarea oricărei alte manevre să se asigure că aceasta poate fi efectuată în condiții de siguranță”, au mai adăugat reprezentanții Poliției Sălaj.

Articolul precedent„Colectiv ne privește pe toți” – documentar despre primul an de după tragedia din 2015 care a îndoliat România
Articolul următorREZULTATE LOTO, LOTO 6/49. Numerele câştigătoare la LOTO, duminică, 16 februarie