Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj, au desfăşurat în ultima săptămână două acţiuni în judeţ, pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic. Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus confiscarea valorică a peste 180 de metri cubi material lemnos.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 5-10 iulie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj au desfăşurat două acţiuni, la două societăţi comerciale din judeţ, cu domeniu de activitate comercializare cherestea. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că administratorii societăţilor au comercializat cherestea, în perioada 2017-iulie 2018, fără a îndeplini condiţiile legale.

Au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 de lei (nedeţinerea în depozit a cantităţilor de materiale lemnoase pe specii/sortimente industriale, determinate ca diferenţe între stocurile scriptice şi faptice, inventariate la data efectuării controlului, faptă prevăzută de articolul 19, aliniatul 4, litera q, din Legea 171/2010).

De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a 185,81metri cubi masă lemnoasă, în valoare de 124. 000 lei, conform articolului 22, punctul 6, din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice (În cazul aplicării sancţiunii complementare a confiscării, pentru materialele lemnoase care nu se găsec sau care nu pot fi identificate, contravenientul este obligat la plata contravalorii lor în lei în termenul legal, în numerar sau prin virament, în contul indcat în procesul verbal).

Articolul precedentÎn an Centenar: Ministerul Culturii spune pas finanțării Casei Memoriale „Iuliu Maniu”
Articolul următorÎn Sălaj: rata șomajului rămâne constantă