Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a organizat, în perioada 7-9 februarie 2020, trei acțiuni la care au participat 72 de polițiști de la structura de ordine publică, 24 de la structura rutieră, şase de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi doi poliţişti de la investigarea criminalităţii economice.

Obiectivele acțiunii au fost creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii dar și desfăşurarea de acţiuni specifice punctuale pentru asigurarea climatului de siguranță civică, a ordinii și liniștii publice, a prevenirii și combaterii actelor de violență, comerț ilicit, a faptelor penale și contravenționale, dar și la regimul circulației rutiere (viteză, consum de alcool etc.) .

Au fost efectuate 122 de controale, la unităţi comerciale, la obiective asigurate cu pază, precum şi la discoteci şi unităţi de alimentaţie publică, fiind legitimate 420 de persoane.

De asemenea, poliţiştii au constatat 14 infracţiuni (patru au fost constatate în flagrant), din care patru la regimul circulaţiei rutiere, şapte de natură judiciară, iar diferenţa au constituit alte fapte.

„În perioada de referinţă, poliţiştii au aplicat 356 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 125.851 de lei, din care nouă la Legea 61/1991, cinci la Legea 12/1990, 12 la Legea 333/2003,  316 la regimul circulaţiei rutiere şi 14 la Legea 171/2010. Totodată, au fost reţinute 18 permise de conducere, opt certificate de înmatriculare, a fost confiscată suma de 654 de lei, precum şi cantitatea de 58.77 metri cubi masă lemnoasă”, au precizat reprezentanții Poliției Sălaj. 

La activităţi au participat şi jandarmi.

Articolul precedentLa Casa Județeană de Pensii – prima serie de bilete de tratament din acest an
Articolul următorÎn doar o săptămână, sute de cazuri de pneumonie în Sălaj