Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Sălaj fac câteva recomandări posesorilor de autoturisme pentru a preveni furturile de şi din autovehicule.         

Oamenii legii vă sfătuiesc ca atunci când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare cu carburanţi pe timpul efectuării plăţii combustibilului. După lăsarea serii, parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau special amenajate.

„Evitaţi să lăsaţi sume de bani sau alte bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică etc.) în interiorul autoturismului, chiar dacă acesta este parcat într-o parcare amenajată sau în curtea casei dvs. Pentru prevenirea furturilor din autoturisme, se recomandă montarea unui dispozitiv de siguranţă  ( sistem de alarmare ). La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact, chiar dacă veţi lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva secunde”, mai precizează polițiștii sălăjeni. 

Dacă sunteţi victima sau martorul unui furt din autoturism nu atingeţi maşina, sesizaţi poliţia prin apelul de urgenţă  112.

Articolul precedentÎncepând de astăzi, sunt interzise manifestările publice sau private cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane
Articolul următorUn copil a căzut de la etajul 4 al unui bloc din Zalău