Lucrările la cei aproape 20 de kilometri ai drumului județean 108B, tronson situat între Surduc (DN1H) – Gîrbou – Cernuc – limita județ Cluj, au fost finalizate săptămâna trecută.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Sălaj, a fost turnat un covor bituminos, ultima intervenție asupra sectorului de drum județean amintit fiind realizată în anul 2007.

Cu o valoare de peste 4.085.000 lei, finanțată de la bugetul județului, în cadrul programului anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) gestionat și finanțat de Consiliul județean, investiția reprezintă zonal, pentru cei peste 5.500 de locuitori ai ariei traversate drumul județean, un acces rutier în condiții de siguranță și mult ameliorat. „Pe de altă parte, este asigurată și conectivitatea ariei menționate la nivel regional cu DN 1H și DN 1G – artere rutiere naționale, fie că ne referim la accesul rutier spre localitățile de domiciliu sau din punct de vedere economic ori cel al tranzitului zonei, spre și dinspre județele Cluj și Maramureș”, au menționat reprezentanții administrației județene.

Lucrările de reparații și întreținere – Covor bituminos pe DJ 108B, se înscriu în Programul anual de reparații și întreținere drumuri județene (2019) finanțat și gestionat de către Consiliul Județean Sălaj. Valoarea totală alocată acestui program este de peste 23.000.000 lei pentru anul în curs, numărând lucrări de reparații și întreținere a aproximativ 130 km, reprezentând segmente situate pe traseele a 10 drumuri județene de pe întreg teritoriul județului.