Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a emis ordinul de închidere a focarului de pestă porcină la porc domestic, confirmat în 16 februarie, într-o exploatație din localitatea Doh, comuna Măeriște.

Închiderea focarului are la bază actul sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis în 4 iunie de către DSVSA Sălaj Circumscripția Sanitar Veterinară Zonală Șimleu Silvaniei şi înregistrat la Primăria comunei Măerişte, potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj.

Prin acest act se consemnează faptul că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere. Totodată, se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană pe raza județului Sălaj.

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, însă virusul are impact la nivel social și economic.

Articolul precedentMeteorologii avertizează: nu scăpăm de ploi!
Articolul următorPe site-ul de licitații publice, se așteaptă oferte pentru proiectarea și construirea variantei ocolitoare a Zalăului – tronsonul II