Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj s-a întrunit miercuri, 12 decembrie, în ședință ordinară, în sala ”Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj.

Potrivit unei informări a Prefecturii Sălaj, ordinea de zi a cuprins următoarele puncte: prezentarea ”Planului cu măsuri al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj pentru perioada sezonului rece; prezentarea ”Raportului de analiză privind organizarea înştiinţării, avertizării, alarmării şi evacuării populaţiei, respectiv a bunurilor materiale, în situaţii de urgenţă, la nivelul judeţului Sălaj şi stadiul actualizării planurilor de evacuare şi a planurilor de analiză şi acoperire a riscurilor”; asigurarea fluxului informaţional privind informarea despre persoanele găsite fără adăpost şi transportate în locuri special amenajate, număr de persoane decedate/ rănite ca urmare a fenomenelor hidro-meteorologice periculoase specifice iernii; prezentarea ”Concepţiei naţionale de răspuns în caz de incendii de pădure”.

Potrivit precizărilor făcute de inspectorul șef al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Sălaj, colonelul Adrian Chichișan, autoritățile și firmele care au contracte pentru deszăpezirea drumurilor de pe raza județului au stocuri de materiale și carburanți și utilajele necesare pentru întreținerea drumurilor pe timpul iernii.

În ceea ce privește organizarea și asigurarea alarmării, în Sălaj există un număr de 98 sirene, din care 93 operative, estimarea gradului de acoperire cu semnale sonore pentru asigurarea avertizării şi alarmării populaţiei fiind de 9,15 % la nivel judeţean.

La finalul ședinței, prefectul Florin Florian a mulțumit membrilor CJSU Sălaj pentru implicarea din 2018, în special în problema gestionării pestei porcine africane, principala provocare a acestui an, în care s-a reușit evitarea răspândirii bolii.

Articolul precedentPompierii din Sălaj și Cluj au simulat un incendiu într-un tunel de cale ferată. Conductorul și mecanicul unui tren, intoxicați cu fum
Articolul următorAlianța Transilvania de Nord – Asociere între Baia Mare, Zalău și Satu Mare