Două minore de 11, respectiv 13 ani, din județul Sălaj, sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sîg fac cercetările într-un dosar penal privind infracțiunile de furt calificat și distrugere, ca urmare a unei sesizări făcute de un bărbat, din comuna Sîg.

În data de 13 septembrie 2019, în jurul orei 18, Polițiștii Postului de Poliție Sâg au fost sesizați telefonic, de către un bărbat, din comuna Sîg, cu privire la faptul că persoane necunoscute, posibil să-i fi spart locuința și să-i fi distrus un autoturism. La momentul sesizării, apelantul se afla la muncă în străinătate și a fost anunțat de o vecină, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

„Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat existența a trei imobile, toate cu destinația de locuit, și trei autoturisme. Două dintre locuințe aveau avariate câte un geam, fără a fi forțate ușile de acces. La cel de-al treilea imobil a fost spart geamul de lângă ușa de acces și sticla era îndepărtată. Cu o cheie pe care au obținut-o de la o vecină și la cererea proprietarului, polițiștii au pătruns în locuință, ocazie cu care au constatat că întreaga suprafață era răvășită, o mare parte din bunuri distruse (trei televizoare, veselă, vitrine etc.), fiind sustrase și bunuri. Mai mult, unul dintre autoturisme era distrus, prejudiciul total urmează a fi comunicat ulterior, de către proprietar”, au precizat reprezentanții Poliției Sălaj.

Extinzând cercetările, polițiștii au constatat o faptă similară și la casa din vecini, unde tot persoane necunoscute au spart două geamuri (unul de la casă și unul de la o anexă), însă nu s-a pătruns în interior.

Bunurile au fost recuperate

Verificările efectuate de oamenii legii au dus în scurt timp la identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Este vorba despre două minore de 11, respectiv 13 ani, din județul Sălaj. Bunurile au fost recuperate și urmează a fi restituite proprietarului.

Se fac cercetări pentru furt și distrugere

Copila de 11 ani a fost găsită la o vecină, din localitatea de domiciliu. Cealaltă minoră, bănuind că este căutată de polițiști a părăsit domiciliul, fără a anunța familia. Văzând că nu se întoarce acasă, bunica fetei a anunțat Poliția, prin apelul de urgență 112. Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Crasna s-au mobilizat și au găsit-o pe minoră, iar  din verificările efectuate s-a stabilit că nu a fost victima vreunei infracțiuni, fiind predată familiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de furt calificat, distrugere (două acte materiale), dar și pentru administrarea întregului probatoriu.

Articolul precedentSătmărean dat în urmărire europeană, prins de polițiștii sălăjeni
Articolul următorSediu nou pentru Prefectura Sălaj