Pentru a vă bucura pe deplin de o călătorie în siguranță, poliţiştii sălăjeni vă oferă și câteva sfaturi.

„Având în vedere condițiile meteo nefavorabile recomandăm, atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste maximă prudenţă în trafic și să respecte regulile de circulaţie”, au precizat reprezentanții Poliției Sălaj. 

Înainte de a porni la drum, conducătorii auto să se intereseze de starea drumurilor și să aibă echipate autoturismele cu anvelope de iarnă. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. „Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile”, recomandă oamenii legii. 

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.

„Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Şi pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă”, au mai precizat reprezentanții IPJ Sălaj. 

Până la această oră, în județ nu sunt drumuri blocate. Polițiștii sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic.

Articolul precedentTradiții în cea de- a doua zi a Crăciunului
Articolul următorScurgere de gaze într-un bloc din Zalău. Zeci de persoane au fost evacuate