Prefectul județului Sălaj, Virgil Țurcas, a convocat, astăzi, 19 februarie 2020,  Comitetului Consultativ de  Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Conform tematicii aprobate pentru acest an, în această ședință a fost realizată o analiză a situației acordării biletelor de tratament pentru persoanele vârstnice, au anunțat reprezentanții Prefecturii Sălaj. „Potrivit informațiilor primite de la Marius Stanciu, directorul Casei Județene de Pensii, în cursul anului 2019 au fost solicitate 4083  bilete de tratament, dar doar 2832 au fost repartizate Sălajului. Din acestea, 2775 au fost valorificate. Printre stațiunile preferate de „seniorii” sălăjeni s-au numărat Felix, 1 Mai, Bizușa, Covasna, Tușnad, Sovata, Căciulata – Olănșeti, precum și cele de pe litoral, în timpul verii”, a precizat sursa citată.

În a doua parte a discuției, prefectul județului, reprezentanții Casei de Pensii și ai asociațiilor de pensionari au purtat o discuție legată de modificările legislative în domeniul pensiilor.
„Așa după cum am precizat, punem mare accent pe aceste întâlniri. Fiind un for consultativ, componenta de dezbatere este foarte importantă. Sunt foarte multe probleme care pot fi dezbătute aici și așteptăm opiniile și punctele de vedere ale asociațiilor de pensionari și persoane vârstnice, precum și a instituțiilor care au competențe în domeniu”, a precizat Virgil Țurcaș.